В квартал Стуреплан в сърцето на шведската столица Стокхолм ресторантите Riche,

...
В квартал Стуреплан в сърцето на шведската столица Стокхолм ресторантите Riche,
Коментари Харесай

Подкрепа за Украйна: Швеция обяви бойкот на водка Абсолют

В квартал " Стуреплан " в сърцето на шведската столица Стокхолм заведенията за хранене Riche, Sturehof и Teatergrillen са добре познати на столичани .

Това разкри в. " Монд ".

От този уикенд там към този момент не е допустимо да си поръчате чаша водка " Абсолют ", уиски Jameson или ром Malibu. Групата Svenska Brasserier, която е притежател на тези заведения, реши да спре продажбата на всички спиртни питиета , принадлежащи на френската група Pernod Ricard.

Причината е възобновяването на износа на - водката, дестилирана в Ахус в южната част на скандинавското кралство " Абсолют " - за Русия в края на 2022 година

Новината беше доказана на 13 април от представител на групата за спиртни питиета Pernod Ricard.

Оттогава насам апелите за протест се умножиха в Швеция, където даже министър-председателят Улф Кристерсон реагира, признавайки в ефира на телевизия TV4, че е " доста сюрпризиран " от решението на Pernod Ricard . Мисля, че доста консуматори намират това за доста необичайно деяние ", добави Улф Кристерсон.

В свое изказване Pernod Ricard заяви, че е спряла износа за Русия след началото на войната в Украйна, само че продължавала да продава от складовите си наличия.

След изчерпването им групата е възобновила износа си. Според Pernod Ricard запазването на бизнеса в Русия ѝ е разрешило да избегне обвиняванията в " тенденциозен банкрут " и да " отбрани чиновниците си в Русия ".

Тези причини наподобява не убеждават потребителите: в акаунта в Twitter на шведската водка последното известие, оповестено на 10 април, наброява повече от 400 коментара в понеделник, 17 април, френският алкохолен конгломерат е упрекнат, че " пие за здравето на геноцида ".

Сред най-споделяните изображения беше подправена реклама, употребяваща кодовете на Absolut, показваща украински град под бомбардировки, забелязан от небето, зачеркнат с лозунга " протест на Absolut " .

На страницата във Фейсбук на Systembolaget, шведския държавен алкохолен монополист, също има апели Absolut и другите алкохолни артикули на Pernod Ricard да бъдат свалени от рафтовете. Засега не е взето решение по този въпрос .
 Швеция разгласи за обмен водка
Швеция разгласи за обмен водка " Абсолют "

Очаква се цената по договорката да надвиши

В Кристианстад, в южната част на страната, пък районният музей реши да анулира изложбата, която трябваше да посвети това лято на сбирката " Absolut Fashion ", основана от най-големите фешън дизайнери в партньорство с марката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР